Як приготувати в мультиварці пишний пиріг з ягодами
ягідний пиріг
Зміст
Інгредієнти знадобляться найпростіші, особливих умінь не буде потрібно. Ягоди підійдуть практично будь-які, але потрібно мати на увазі, що для дітей краще взяти малину, а для тих, хто любить кислинку, - смородину.
складові
- 150 г масла або маргарину (можна змішати),
- 150 г цукру,
- 1,5 склянки борошна,
- 3 яйця,
- 1,5-2 склянки заморожених ягід,
- 1 ст. ложка розпушувача або 1 ч. ложка гашеного соди,
- 1-2 ст. ложки крохмалю,
- ванільний цукор,
- цукрова пудра для посипання.
Інгредієнти для приготування ягідного пирога.
приготування
Для змішування я буду користуватися міксером. Збиваємо яйця з цукром до білого кольору. У чашу мультиварки кладемо масло і на будь-якому режимі розтоплюємо його. Так не доведеться додатково змащувати чашу перед випічкою.
У чашу мультиварки кладемо масло.
У яєчно-цукрову суміш додаємо борошно, розпушувач, трохи перемішуємо. Виливаємо розтоплене масло і добре вимішуємо до гладкості. Не забуваємо додати ванільний цукор.
Не забуваємо додати ванільний цукор.
В заморожені ягоди висипаємо крохмаль і перемішуємо - так ягідна начинка не буде зовсім рідкої. Тісто виливаємо в чашу мультиварки, в моєму випадку це Panasonic TMH-18. Розкладаємо по поверхні тесту ягоди.
Розкладаємо ягоди по поверхні тесту.
Випікаємо в режимі «Випічка» 60-80 хвилин в залежності від потужності мультиварки, я печу 80 хвилин. Виймаємо пиріг з допомогою чаші пароварки, даємо йому трохи охолонути і посипаємо зверху цукровою пудрою.
Посипаємо пиріг зверху цукровою пудрою.
Якщо пиріг розрахований на дітей, то сипте побільше, так як навіть ягоди малини будуть кислі. Але з моєї точки зору, це дуже цікавий смак - солодка основа і трохи кислуватий начинка, що пахне влітку.
Побачити весь процес приготування ягідного пирога ви можете, подивившись відеоролик.
Пиріг простий у виконанні, але дуже смачний, приготуйте обов`язково! А ви робите випічку з замороженими ягодами? Поділіться з нами в коментарях, що вам подобається найбільше.
Інші рецепти ягідних пирогів, які вам напевно сподобаються:
- Перевернутий журавлинний пиріг - в міру солодкий, з приємною кислинкою,
- 15 рецептів солодких пирогів з ягідними начинками,
- Фруктові пироги на кефірі,
- Насипний малиновий пиріг «Малинове насолоду»,
- Майстер-клас «Чізкейк з полуницею».