Літній салат з куркою і полуницею
Скажіть, у вас буває таке, що до кінця червня діти починають уже носики повернути від полуниці? Наїлися, кажуть, не хочемо більше. А нам, дорослим, хочеться якомога більше нагодувати їх літніми вітамінчики, тим більше якщо ці вітаміни «свої», «рідні», зі своїх грядок. Не як магазинні, зі всякою хімією і спец.обработкамі.
Тут і починає включатися моя фантазія і уява. Як надати звичного продукту незвичайний формат...
Те вівсянку в вафельницу покладу, гофро-вафлі печу, то - полуничку в салат незвичайний....
Чесно кажучи, продукти в цьому салаті - не поєднувані, на перший погляд ... І я сама вперше поставилася до нього насторожено. Але, після першої розсмакували ложки - готувала цей салат цілий тиждень ... Ніхто від нього носик не повернеш і поїдав із задоволенням....
Та й гостей, що люблять заїжджати до нас на дачу на шашлики - хороший спосіб здивувати і вразити. Погодьтеся, кожній господині це приємно - коли подружки рецепт просять....
Курячі грудки відварити і підсмажити в олії, до легкої скоринки. Потім остудити і порізати. Авокадо порубати кубиками. Листя салату порвати пальцями (так листя втратять менше соку, вашому салату дістанеться більше вітамінів), або порізати ножем.
Тут і починає включатися моя фантазія і уява. Як надати звичного продукту незвичайний формат...
Те вівсянку в вафельницу покладу, гофро-вафлі печу, то - полуничку в салат незвичайний....
Чесно кажучи, продукти в цьому салаті - не поєднувані, на перший погляд ... І я сама вперше поставилася до нього насторожено. Але, після першої розсмакували ложки - готувала цей салат цілий тиждень ... Ніхто від нього носик не повернеш і поїдав із задоволенням....
Та й гостей, що люблять заїжджати до нас на дачу на шашлики - хороший спосіб здивувати і вразити. Погодьтеся, кожній господині це приємно - коли подружки рецепт просять....
Отже, перейду безпосередньо до салату:
Цим салатом можна вразити гостей, нагодувати примхливого в їжі дитини. Та й для романтичного вечора він підійде.
Легкий, і в той же час ситний за рахунок білка в курячої грудях. Ніжний за рахунок авокадо і солодкий від полуниці.
Складові:
- 500г курячої грудки.
- авокадо 2шт.
- Листя салату (пучок)
- жменю ягід полуниці
Курячі грудки відварити і підсмажити в олії, до легкої скоринки. Потім остудити і порізати. Авокадо порубати кубиками. Листя салату порвати пальцями (так листя втратять менше соку, вашому салату дістанеться більше вітамінів), або порізати ножем.
Полуницю порізати на половинки або четвертинки - дивлячись від розміру ягоди.
Заправити салат олією Олейна, посолити.
Подавати до столу. Смачного.
Рекомендуємо також
Рекомендуємо також