Крим - притулок душі або мій рецепт душевної рівноваги
У кожної людини свій рецепт душевної рівноваги. Хтось знаходить заспокоєння в читанні книги, прогулянці по лісі, грі з дітьми, малюванні, хтось майструє вироби, кому-то вистачає того, щоб просто посидіти під деревом або на березі річки.
Я знайшла для себе свій рецепт і хочу їм поділиться з вами. це гори...
Саме в горах, де практично немає людей, приходить гармонія. Є тільки ти і велич скелястих велетів.
Я хотіла б розповісти про своє весільній подорожі, яке ми разом з чоловіком провели в кримських горах.
У 2013 році була створена наша сім`я. І вирішили ми свій медовий місяць провести її не на березі турецькому, а поїхати в Крим. Але не лежати кожен день на пляжі біля моря, а наповнити рюкзаки всім необхідним і піти в похід по горах уздовж моря. Маршрут проклали заздалегідь. Пункт відправлення - Балаклава, пункт прибуття - гора Ай-Петрі.
Початок шляху - Балаклава
100 км шляху. Сім днів відірваності від зовнішнього світу. Восьмигодинні щоденні переходи. Підйоми, спуски і знову підйоми. Фізична втома і душевне звільнення.
Які гарні ці моменти
Увечері на привалі звариш гарячий суп. Боже! Такий смачний суп я їла тільки там!
готуємо вечерю
В горах все сприймається якось по-іншому. І люди зустрічаються там абсолютно особливі. Там всі свої. Добродушні і відкриті.
Ласпі. Храм сонця. Зустріли язичників. Вони просили духів природи захистити їх. Цілком миролюбні люди.
Вразив мене самотньо йде чоловік. Ми зустріли його, коли на гори спустився сильний туман, і видимість була практично нульова. Чоловікові було років 55. Він важко пересувався, тому що страждав на хворобу ніг, але йшов ... Ми ненадовго склали йому компанію. Виявилося, він збирався йти в похід з компанією однодумців, але в останній момент все відмовилися, і він вирішив йти один. Хтось подумає: «З хворими ногами. Та краще б він вдома сидів! ». Але мабуть, пройшовши цей шлях: подолання себе, подолання болю він йшов до свого душевній рівновазі.
Минуло 4 роки з моменту того подорожі, але я з любов`ю і трепетом його згадую, і, мабуть, не забуду ніколи! І чекаю, коли підросте наш синочок, щоб знову піти в похід разом, але вже втрьох.
Отже, для себе я знайшла рецепт душевної рівноваги і спокою. Це гори, єднання з собою і природою, абстрагування від зовнішнього світу. І якщо у мене буде вибір поїхати на море або в гори ?! Мій вибір стане очевидним ... Як співав Володимир Висоцький: «Краще гір можуть бути тільки гори, на яких ще не бував ...».
І не обов`язково підкорювати вершини Джомолунгма або Ельбрусу. Можна взяти трекінгові палиці і прогулятися по околицях нехай навіть самих невеликих гір. І, повірте, ваш світогляд зміниться назавжди. Я хотіла б в це вірити...
Пункт прибуття - вершина Ай-Петрі