Прийняти участіецвети і клумбимноголетніе цветигеранігерань луговаялуговая герань для зміцнення волосся: простий рецепт краси
Всім відомі ніжні фіолетові, сині квіти на довгих тонких стеблинках. це герань лугова, або журавельник. У мене на ділянці її росте дуже багато (а ще на всій європейській території Росії, в Сибіру і в Азії), і в полях навколо теж чимало, тому збираю рослини без проблем. Зараз починається період збору цієї квітки.
Лугова герань містить дуже велику кількість дубильних речовин. У квітках виявлено понад 16% танідов, але особливо багаті на них кореневища (більше 30% на суху вагу). Саме ці речовини дозволяють зменшити виділення сальних залоз, знімають свербіж і подразнення шкіри, мають антисептичну дію.
герань лугова
Використовувати дуже просто: свежесобранную або засушену траву герані луговий (можна і кореневища, а краще все разом) заварити окропом, настояти 30 хвилин і обполіскувати волосся після миття. Кількість трави я визначаю на око, приблизно 2-3 жмені сушеної або пучок подрібненої свіжої.
Заготовлювати для сушки траву можна на протязі її цвітіння, а кореневища викопують восени. Я використовую тільки надземну частину рослини. Зрізати дуже зручно ось такими ножицями для трави.Якщо ви любите різну природну терапію, спробуйте відвар луговий герані, вашому волоссю це сподобається!
Лугова герань містить дуже велику кількість дубильних речовин. У квітках виявлено понад 16% танідов, але особливо багаті на них кореневища (більше 30% на суху вагу). Саме ці речовини дозволяють зменшити виділення сальних залоз, знімають свербіж і подразнення шкіри, мають антисептичну дію.
герань лугова
Я хочу поділитися з вами рецептом краси для волосся. Рецепт перевірений мною особисто, і можу сказати, що при постійному використанні (або курсами) ефект помітний.
Використовувати дуже просто: свежесобранную або засушену траву герані луговий (можна і кореневища, а краще все разом) заварити окропом, настояти 30 хвилин і обполіскувати волосся після миття. Кількість трави я визначаю на око, приблизно 2-3 жмені сушеної або пучок подрібненої свіжої.
Така процедура прибере зайву сальність волосся і зменшить їх випадання.
Взагалі, настій луговий герані успішно використовують при будь-яких шкірних захворюваннях, укусах комах, свербінні, роздратуванні.Заготовлювати для сушки траву можна на протязі її цвітіння, а кореневища викопують восени. Я використовую тільки надземну частину рослини. Зрізати дуже зручно ось такими ножицями для трави.Якщо ви любите різну природну терапію, спробуйте відвар луговий герані, вашому волоссю це сподобається!
герань
Рекомендуємо також
Рекомендуємо також